4 Eylül 2015 Cuma

Özel Şirketlerde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Eşitliği Politikaları Hakkında Bir Araştırma

Kaos GL tarafından hazırlanan, işveren, üst-orta düzey yönetici ve insan kaynakları profesyonellerine yönelik bir anketi sizinle paylaşmak istedim. Bu tür çalışmaların, günlük yaşamımızın hemen her anında karşılaştığımız ve bazen nesnesi, bazen de öznesi olduğumuz ayrımcılığın azalmasına bir nebze katkısı olsa ne güzel olur. Belki anlamak, çözmeye biraz olsun yardım eder. 

Anketi doldurmanızı ve benzer konumlardaki tanıdıklarınızla paylaşmanızı rica ederim.

Dayanışmanın tüm aidiyetlerin ve kimliklerin ötesine geçebilmesi dileğiyle...



Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği'nden merhaba.

Kaos GL olarak, Türkiye'de faaliyet gösteren özel şirketlerde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eşitliği politikaları hakkında bilgi sahibi olmak üzere bir araştırma yürütmekteyiz.

Amacımız, özel sektörün toplumsal cinsiyet eşitliği temelli istihdam politikalarını lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) çalışanlar açısından analiz etmektir. Böylece, işe alım süreçlerini, işyerlerindeki mevcut düzenlemeleri ve şirket yönetimleri açısından öne çıkan konuları daha iyi anlayabileceğimizi düşünüyoruz.

Bunun için, Prof. Dr. Melek Göregenli'nin danışmanlığı ışığında işverenlere, üst ile orta düzey yöneticilere ve insan kaynakları uzmanlarına yönelik bir anket hazırladık:


Sizlerin desteği olmadan bu çalışmayı sürdüremeyeceğimizin bilinciyle, sizden ricamız yukarıdaki linkte yer alan anketi doldurmanız ve/ya katkı sağlayabileceğini düşündüğünüz işverenler, yöneticiler, insan kaynakları (İK) uzmanları arasında anketi yaygınlaştırmanızdır.

Sizden hiçbir şekilde kendi adınızı veya çalıştığınız şirketin adını talep etmiyoruz. Araştırmamız tam bir anonimlik çerçevesinde, kişilerden ve kurumlardan bağımsız bir durum analizi olarak değerlendirilecektir.

Ankete verilecek yanıtlar, Türkiye'deki büyük şirketlerin toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları içinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularının yerini kavramamıza ve sonrasında şirketlerin söz konusu politikalarına sivil toplumun katkı sunabilmesine büyük fayda sağlayacaktır.

Ayrıntılı bilgi için Kaos GL Derneği'nden Murat Köylü ile murat@kaosgl.org adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla. 

Murat Köylü
Kaos GL Derneği / Kaos GL Association

murat@kaosgl.org

www.kaosgl.org
Tel    : +90-312-2300358
Faks : 
+90-312-2306277 

Image courtesy of Salvatore Vuono at FreeDigitalPhotos.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder